Welkom op Smulgids.nl

Welkom op de website van de Nationale Smulgids, dé consumentengids voor frituurspeciaalzaken die een omweg waard zijn. In deze adresgids vind je, gerangschikt per provincie (of per plaats), cafetaria’s, snackbars en frituren die zich alle op een bijzondere manier onderscheiden.

NAAR DE SMULGIDS

Opgenomen zijn bedrijven die drager zijn van het keurmerk Goed Gefrituurd en/of ambachtelijke producten serveren die met Goud Bekroond zijn. Je herkent ze aan de logo’s, waarvan de betekenis elders op deze website wordt toegelicht.

Bedrijven met het Goed Gefrituurd-keurmerk hebben via uitgebreide audits aangetoond dat zij uitblinken in de drie V’s van Vakmanschap, Veiligheid & Hygiëne en Verantwoordelijkheid. Maar ook zijn de frituurspeciaalzaken vermeld die daarnaast (of alléén) ambachtelijke specialiteiten verkopen die door de keurmeesters van het Nederlands Frituurcentrum met Goud Bekroond zijn. In basis voldoen ook deze bedrijven aan de criteria die bij de drie V’s horen.

Frituurzaken kunnen ook een positie in de Smulgids verwerven op basis van open inschrijving of op basis van voordracht. Ook wanneer een representatief aantal klanten een bedrijf beloont met een hoge Smulscore, kan een een bedrijf een plekje krijgen in de Smulgids. Een beoordelingsbezoek van een Smulinspecteur maakt in alle gevallen onderdeel uit van de procedure. Meer weten? Klik hier.

Bedrijven die aangesloten zijn bij ProFri, de vakvereniging voor professionele frituurders, krijgen automatisch een basisvermelding op de website van de Smulgids.

Wij wensen je veel smulplezier bij deze bijzondere frituurspeciaalzaken in Nederland.