Het Goed Gefrituurd Keurmerk

Zo herken je kwaliteit

Het Goed Gefrituurd Keurmerk verschijnt aan steeds meer gevels van professioneel friturend Nederland.

Het keurmerk is door professionele frituurders in het leven geroepen om hun vakkennis en vakmanschap beter zichtbaar te maken voor de consument.

De gekeurde cafetaria’s, snackbars en andere frituurspeciaalzaken herken je aan het schildje bij de ingang of op de gevel én aan het certificaat in de zaak. Hierop staat het Goed Gefrituurd Keurmerk met het jaartal en de maand waarop de laatste keuring heeft plaatsgevonden. Op deze website vind je het register van alle gekeurde bedrijven en vragen we je om jouw ervaring met deze bedrijven met ons te delen door jouw mening te geven over de geleverde kwaliteit, gastvrijheid en professionaliteit. Jouw mening telt mee bij het verkrijgen én behouden van dit keurmerk.

Frituurzaken met dit keurmerk worden ook vermeld in de Nationale Smulgids, een consumentengids die ieder jaar wordt uitgegeven door het Nederlands Frituurcentrum. Deze gids is voor smulpapen ook online te raadplegen.

Naar Keurmerkzoeker

Goedgefrituurd checklist

Vakmanschap

De perfecte friet of snack begint met vakkennis en vakmanschap. Wie goed frituurt, kiest voor hoogwaardige producten en kent alle ins en outs van het vak, zodat de producten op de juiste wijze worden gemaakt, bereid en gepresenteerd. Voor iedere consument moet het een genot zijn er over de vloer te komen.

Veiligheid & Hygiëne

De consument is er verzekerd van verse producten die schoon en onder de juiste temperatuur worden bewaard. Voor het keurmerk is een groene notering vereist bij de NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit) of een positief oordeel van een hygiënebureau die door de NVWA is geaccepteerd als toezichthouder.
Eventuele onvolkomenheden worden snel opgelost. Daarnaast is gezorgd voor een veilige omgeving voor zowel de consument als de medewerkers.

Verantwoordelijkheid

De friet en snacks worden er gefrituurd in zuiver en verantwoord frituurvet of -olie, zodat consumenten lekker kunnen genieten van friet, snacks en andere gefrituurde lekkernijen. Ook de andere producten uit het assortiment worden er met zorg bereid.
Onnodige milieubelasting wordt voorkomen door de keuze van verpakkingen, het zoveel mogelijk scheiden van afval en het nemen van energiebesparende maatregelen. De medewerkers hebben er eerlijke arbeidsvoorwaarden en wordt ze er het vak geleerd.